ZWEMMEN IN DRINKBAAR WATER

Chloorvrij zwemmen

Zwembaden moeten steeds gefilterd worden tegen algen, virussen en bacteriën. Doorgaans gebeurd dit met chloor, maar helaas werkt dit irriterend, zorgt het voor een uitgedroogde huid of een beklemmend gevoel.

De waterbehandeling van de toekomst is daarom chloorarm. Dit kunnen we realiseren door gebruik te maken van een ionisatiesysteem voor de ontsmetting van uw zwembad. Het is beter voor de gezondheid, u heeft minder onkosten door een verlaagd watergebruik, het is aangenamer zwemmen en bovendien is het ook ecologisch (u kan het water drinken of u kan bv. het water hergebruiken voor uw gazon). 

De pH waarde automatisch corrigeren

De pH waarde is uitermate belangrijk voor het goed functioneren van uw zwembad. De pH waarde reflecteert namelijk de zuurtegraad. Bij een te lage pH wordt het water té zuur en bij een té hoge pH waarde wordt het water te zacht. Zoals we allemaal weten is “té” nooit niet goed. Het zorgt ervoor dat het water niet meer gezond is.

Ideaal zwembadwater heeft een pH-waarde van 7,20. Weersinvloeden, maar ook vuiligheid zoals algen, bladeren en producten zoals o.a. het gebruik van zonnecrème, zorgen ervoor dat de pH-waarde schommelt (naar boven of beneden). Via de technologie die we gebruiken zal het systeem de pH waarde automatisch corrigeren naar boven of beneden.

Technologie

De technologie (DAISY + DA-GEN) achter de systemen die we gebruiken zorgt ervoor dat vuiligheid zoals algen geen kans krijgen:

  1. Beste filter performance met een bio-resistente filter.
  2. Deze technologie garandeert de best mogelijke coagulatie en vlokking.
  3. We genereren vrije radicalen met behulp van het natuurlijke UV-licht van de zon.
  4. Geavanceerde oxidatie met DA-GEN