Banio Rosso

Banio Rosso zwembaden

JDS POOLS lanceert Banio Rosso

Nieuw zwembadconcept zet ook nieuwe esthetische én kwalitatieve norm in de markt.

“Het zwembadconcept Banio Rosso is eigenlijk de vrucht van 15 jaar ervaring in de zwembadenbouw,” zo vertelt Johny De Smet, zaakvoerder van JDS Pools te Adegem. “In die 15 jaar hebben we ongeveer alle soorten en types zwembaden vele keren geplaatst en gedurende vele jaren ook onderhouden. Dat levert natuurlijk een schat aan ervaring op met verschillende bouwmethodes, afwerkingsmaterialen en technologieën voor waterbehandeling. Het is precies die ervaring die we hebben gebruikt om ons ultiem zwembadconcept te creëren. In het “Banio Rosso”-concept passen we enkel maar de ‘best practices’ toe, en dit op 3 niveaus. In de eerste plaats de architecturale esthetiek, in de tweede plaats de constructie en in de derde plaats de engineering in waterbehandeling. Daardoor biedt Banio Rosso een meerwaarde op alle belangrijke aspecten van een zwembad.”

Esthetische architectuur, één met de natuur

Al te veel zwembaden worden holderdebolder aangelegd en houden geen of weinig rekening met de architectuur van het huis of de vormgeving van de tuin. Dat is jammer, want een zwembad dat wél in eenheid is met de architectuur van het huis en het ontwerp van de tuin, creëert een reële opwaardering van het geheel. Een zwembad is immers niet enkel plezant om in te zwemmen, maar ook heel aangenaam om naar te kijken. Om die reden werkt JDS Pools graag samen met architecten en tuinaanleggers, zodat de visuele meerwaarde optimaal gewaarborgd is. Een Banio Rosso zwembad kan afgewerkt worden met de meest diverse materialen zoals keramiek, arduin, hout (padoek), graniet,… zodat het altijd mogelijk is om perfect te matchen met de bestaande architectuur. Het overloopsysteem of top level uitvoering met hele hoge waterstand zorgt er so wie so voor dat een Banio Rosso altijd naadloos aansluit met de omgeving.

Onderhoudsvriendelijke en weersbestendige constructie

Built to last. Ook daar staat Banio Rosso voor. Een zwembad bevindt zich altijd in een beproevende omgeving. In de grond, altijd in contact met water en bovendien in weer en wind met forse temperatuurschommelingen. De constructie zelf én de materialen moeten bijgevolg van een onberispelijke kwaliteit zijn, bestand tegen die natuurkrachten. Banio Rosso biedt in nieuwbouw 2 systemen. De Banio Rosso Classico zwembaden worden op maat uitgevoerd in massief beton van 33 cm dik met een toplaag in geraffineerd polyster of in adembenemende Italiaanse glasmozaïek. De Banio Rosso Poly worden – eveneens op maat – gebouwd met hoogwaardig polyethyleen. Beide uitvoeringen garanderen jarenlang smetteloos zwembadplezier en dat geldt ook voor de kwalitatieve boordstenen die een onberispelijk onderhoud toelaten.

Onovertroffen waterbehandeling

De derde troef van Banio Rosso is minder zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. De zuivering van het zwembadwater gebeurt immers niet met chemische producten zoals chloor, maar wel via zilver- en koperionisatie. U zwemt dus in compleet geurloos en niet irriterend drinkwater en dat is een sensatie op zich. Uiteraard opteert Banio Rosso hier voor technologieën die zich al vele jaren bewezen hebben en uit hoogwaardige materialen zijn samengesteld.

Banio Rosso, ook voor renovaties van bestaande zwembaden

Als u reeds over een zwembad beschikt, kan u gebruik maken van de Banio Rosso Reno zwembadformule. Na een grondig technisch nazicht van uw bestaande infrastructuur krijgt u een voorstel tot re-design waarbij ook de technische installaties een update krijgen met de nieuwste technieken. Uiteraard wordt alles afgewerkt in de exclusieve Banio Rosso stijl en met de geselecteerde Banio Rosso materialen.